Nieuws

Hier wordt het nieuwste nieuws gepresenteerd betreffende uitjes, uitslagen, clinics en ga zo maar door.


Jaaa!! Eventingtrainingen gaan los!

JAAAHH, ook de eventingtrainingen mogen weer los!!
Noordelijk SGW heeft samen met Stal Aristoraat in Franeker een paar trainingen op de plannig staan: zaterdag 16 mei + zaterdag 23 mei en zaterdag 13 juni. Wil je graag meedoen, geef je dan snel op dmv invullen van de onderstaande gegevens en mail dit door aan noordelijk-sgw@hotmail.com
(NB 16 mei gaat alleen door bij voldoende opgave.)

De trainingen van Noordelijk-SGW helpen je in de voorbereiding naar eventingwedstrijden. Maar ook als je graag kennis wilt maken met de eventingsport kun je trainingen volgen bij Noordelijk-SGW.
De lessen worden ingedeeld op het nivo van de deelnemende combinaties.
Instructeurs zijn KNHS gediplomeerd in de discipline Eventing.

Door middel van onderstaand formulier kun je je aanmelden voor de SGW regiotrainingen in Noord Nederland. Kosten per training is 30 euro per deelnemende combinatie. Deze prijs is inclusief een bijdrage voor de te gebruiken terreinen/accomodatie.

Deelnemende combinaties dienen enige springparcourservaring en een geldig lidmaatschap bij de KNHS te hebben en WA verzekerd te zijn!!!

Voor opgave van de training:
kopieer de onderstaande tabel naar je emailprogramma en vul je gegevens in en mail deze naar: noordelijk-sgw@hotmail.com
Naam
Adres
Pc + woonplaats
Geboortedatum
E-mail
Telefoon
Naam paard/pony + categorie
Combinatienummer (staat op startkaart)
Vereniging
Ervaring SGW
Dressuur klasse
Springen klasse

Alleen compleet ingevulde formulieren worden gehonoreerd.
Voor de trainingen geldt dat iedereen op tijd aanwezig dient te zijn. Het deelnemen aan deze training is voor eigen risico. Het dragen van veiligheidshelm en body-protector is verplicht. Paard of pony moet correct zijn opgetuigd met voldoende en juiste beenbescherming. Denk hierbij aan een veelzijdigheidszadel of springzadel, martingaal, peesbeschermers, pijpkousen, kogelbeschermers, springschoenen (Graag vastzetten met tape). Wanneer je paard op ijzers zet, graag op scherp zetten d.m.v. stiften.
Regioleider / instructie:
Ineke Wiegersma/ Tineke Hoekstra
06-1477 6226 / 06-4030 1050
noordelijk-sgw@hotmail.com

Corona virus en de paardensport

Helaas heeft het corona virus ook ons land bereikt en worden er steeds meer maatregelen getroffen om de uitbraak te minimaliseren. Dit heeft ook gevolgen voor onze paardensport. Wedstrijden, clinic en andere evenementen met meer dan drie personen zijn verboden. Ook zijn restaurants en horeca gesloten. 

Hierdoor ziet de start van het zomer seizoen er helaas anders uit dan gehoopt. De eerste kring wedstrijd op 4 en 5 april te Harich is dan ook al afgelast. Ook de kringwedstrijd van 18 en 19 april te Koudum is afgelast. Wil je meer informatie lezen over de maatregelen en wat de gevolgen zijn dan kun je kijken op de volgende link. 

https://www.knhs.nl/nieuws/2020/coronavirus-en-paardensport/ 

Friese Indoor Kampioenschappen Dressuur 2020

Gister avond zijn de Friese Kampioenschappen Dressuur voor het indoor 2020 afgerond. Door de storm Ciara moesten er een aantal rubrieken verschoven worden naar gister. Ook dit indoor seizoen hebben we weer prachtige resultaten geboekt in onze kring! Hier onder vind je de top drie plaatsingen! 

Esmeray Ijbema werd met haar paard Vaya PE Fries Kampioen in de klasse B dressuur met een score van 66,5%. In dezelfde klasse werd Franciska Hoogland met haar paard Havana reserve kampioen met een score van 65,33%.

In de klasse L1 werd Jinke Koopmans met haar paard Gimmick reserve kampioen met een score van 65,75%! De derde prijs ging naar Iris Bosma met haar paard King Crimson met een score van 65,08%. 

In de klasse Z1 dressuur paarden werd Hergen van Hall met zijn paard Ivender reserve kampioen met een score van 63,23%. De derde plaats is gewonnen door Willem Joëzer de Jong met zijn paard Icarus met een score van 64,93%.

De titel van de klasse Z2 dressuur paarden werd gewonnen door Nina Woerts met haar paard Catwalk STH. Zij scoorden over twee proeven een gemiddelde van 70,02%. Reserve kampioen in deze klasse werd Kenna Bakker met haar paard I am Special met een score van 65,39%.

Ook in de ZZ licht dressuur ging de titel naar een TWK lid! Hier werd Jacob van der Heide Fries Kampioen met een score van 67,72%. 

Ook bij de pony's werden prachtige scores verreden! In de klasse B cat. C werd Fries Kampioen Lian Steneker met haar pony Chance en reed een score van 66,17%.

In de B dressuur cat. DE werd Fries Kampioen met een score van 70,41% Famke Koopmans met haar dekhengst No limit Sw. Reserve kampioen werd Ilse Feenstra met haar pony Heleen Emelwerth en reed een score van 68,33%.

In de L1 dressuur cat. C werd Fries Kampioen Shanna Jady Molendijk met haar dekhengst Brummershoeve's Paladin met een score van 65,5%. 

In de L2 cat. AB werd Fries Kampioen Eline Dijkstra met haar pony Cuppers Sarah met een score van 60%. In de cat. C werd Fries Kampioen Seffinga met haar pony Daylight ze reed een score van 64,25%.

In de M1/M2 cat. AB werd Fries Kampioen Denise Hendrika grietje de Vries met haar pony Amazing met een score van 60,83%. In de cat. C werd Fries Kampioen Lonneke Folkertsma met haar pony Magic's Thursday Forest Milou en reed een score van 59,66%.

Fries Kampioen in de klasse M2 cat. DE werd Flore Woerts met haar pony Madam's Menno met een score van 65,08%.

Reserve kampioen in de klasse Z1 dressuur cat. DE werd Zara van der Werff met haar pony Ifar zij reden een score van 67%

Nieuwe linten in aantocht!

Iedereen kent en herkent onze linten inmiddels maar al te goed! We zijn inmiddels bezig met het ontwerpen van nieuwe linten voor 2020, ben jij ook zo benieuwd?
ALV Najaar 2019 - Koufurderrige

14 oktober is onze najaars ALV! Deze keer zijn we te gast bij HC Reino Sathe te Koufurderrige.


Kring wedstrijd Bolsward 8 september verplaatst! 

Helaas waren de weergoden niet met ons en hebben we de kring wedstrijd op 8 september moeten af lassen! Maar gelukkig hebben we de mogelijkheid gekregen om deze dag als nog te organiseren. Aankomende zondag 15 september wordt de kring wedstrijd voor de paarden te Bolsward ingehaald!

Je kunt je nog opgeven tot vrijdag! 

https://www.mijnknhs.nl/Game/W039751?expandHeader=True

 


Clinic Hendrik Jan Schuttert  9 en 10 september 

De startlijsten voor de clinic van Henk Jan Schuttert! Hij komt 9 en 10 september een clinic geven bij de Hanzeruiters te Bolsward. 


Hippiade 2019

Wauw wat zijn er weer prachtige resultaten neergezet tijdens de Hippiade 2019!

We willen iedereen feliciteren met zijn of haar prachtige prestaties! Dit jaar hadden we ook weer een aantal medaille winnaars in ons midden!


Vorige week zaterdag reed Zara van der Werff met De Merksen Ifar (Kwintoruiters) een zeer goede eerste proef in de Z1 dressuur deze werd beloond met een score van 67,157% en een 3de plaats! Hiermee wisten ze zich te selecteren voor de finale! Hier behaalden ze een score van 68,627% en behaalde daarmee een bronzen plak!

Ook reed Zara met haar andere pony Alexander op de Hippiade in de klasse L2. Ze reden een nette proef en kregen een mooie score van 63,389%
Bij het springen kwam Lotte van der Kaaij van start met haar Sjakkalakka MH (Sjaerdema-liauckemaruiters) in het springen klasse M cat. C. In de eerste ronde waren ze foutloos en mochten barrage rijden! Hier reden ze weer een foutloze ronde en behaalden hier mee een bronzen plak!

Ook Lotte had net als Zara nog een tweede pony mee op de Hippiade! Super knap dat de jonge dames met beide pony's zich hebben weten te selecteren. Lotte reed met haar pony Nobels Girlpower KS mee in de B dressuur cat. C. Ze reed een mooie proef en scoorde 65,778% en werd hiermee 5de!Afgelopen zaterdag was de tweede dag van de Hippiade paarden waar Stal Falkena - Olff (Gaasterland) van start gingen bij de viertallen kür op muziek! Een 'familieviertal' moeder, zoon, dochters en schoondochter reden met elkaar een prachtige kür op muziek en die werd dan ook beloond met een prachtige score van maar liefst 73,667% Hiermee kregen zij een plekje op het podium en werd hun de zilveren plak omgehangen! 

Prachtige prestaties in beide disciplines! Via deze weg willen we dan ook alle andere prijswinnaars van harte gefeliciteerd met jullie fantastische prestaties!
Friese Kampioenschappen 2019! 

 Afgelopen weekend waren de Friese Outdoor Kampioenschappen  op het terrein van Manege Gaasterland. Het waren drie super mooie dagen met prachtige sport! Ook dit jaar zijn er weer fantastische resultaten behaald!! 
Vrijwilligers voor de Friese Outdoor Kampioenschappen 2019! 

Over een aantal weken is het alweer zover en vinden onze Friese Kampioenschappen alweer plaats in Harich. Er zijn nog een aantal vrijwilligers nodig om er met elkaar weer een mooi weekend van te maken! Kom jij ook helpen? 


Spring clinic Hester Klompmaker

Op 13 en 14 mei organiseren we een oefenparcours onder begeleiding van Hester Klompmaker te Harich. Je kunt twee parcoursen rijden en ontvangt tussen de twee parcoursen aanwijzingen die je kunt toepassen in je tweede parcours. Naderhand krijg je aanwijzingen en tips om thuis mee aan de slag te te gaan.

 

Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar kringtwk@hotmail.com met onderstaande informatie:

  • Naam
  • Vereniging
  • Paard of pony (met categorie)
  • Gewenste hoogte/klasse

 

 

Nieuwsbrief 2019 - 1

We hebben onze eerste nieuwsbrief van het jaar gepubliceerd.

 

                                              
Kring Tusken Waad en Klif